Als werkgever wil je dat je personeel in een moderne omgeving kan werken in een ruimte die voldoet aan de huidige normen en maatstaven. Om dat te bewerkstelligen is een kantoorrenovatie soms bittere noodzaak. Als het gaat om kantoorrenovatie zijn een aantal zaken belangrijk.

 Kantoorrenovatie

Huur een externe specialist in

In de praktijk betekent een kantoorrenovatie vaak dat er én gerenoveerd wordt én de mensen gewoon in het kantoor aan het werk zijn. Daarom is de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt dan erg belangrijk, omdat een dergelijke actie alleen kan als er duidelijk is wie de leiding in handen heeft en aan de touwtjes trekt. Er mag nooit onduidelijkheid ontstaan. Als werkgever kun je zelf die rol op je nemen, je kunt echter ook een externe specialist inhuren of iemand vanuit de medewerkers naar voren schuiven. Het renoveren van het kantoor kan ook meteen een mooie gelegenheid zijn om nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen. Dan heb je echt alles nieuw en kun je er echt weer jaren tegenaan. Kijk goed wat nodig is voor het opnieuw inrichten van de werkplekken en onderzoek hoeveel bureaustoelen, bureaus, lampen en welke accessoires je nodig hebt om het gerenoveerde kantoor leuk en functioneel in te richten. Houd ook rekening met de akoestiek, de vloer en de geluidsisolatie.

Denk aan de subsidies

Zeker ook bij een kantoorrenovatie is een goede planning uitermate belangrijk. Let wel, dan doelen we op een zeer gedetailleerde en ook haalbare planning. Houd er altijd rekening mee dat het ook tegen kan zitten. Leg in je uitgewerkte planning ook de contactgegevens van de externe partijen die bij de renovatie betrokken zijn vast. Door goed te plannen kan iedereen zijn of haar werk doen zonder dat mensen elkaar in de weg lopen. Het is helemaal mooi als de werkzaamheden elkaar vloeiend opvolgen. Besluit je over te gaan tot kantoorrenovatie, vergeet dan zeker niet te onderzoeken of er niet ergens een subsidie op je ligt te wachten. Het is namelijk zo dat ondernemers die nadrukkelijk energiebesparende maatregelen doorvoeren en zo aan het milieu denken, financiële ondersteuning kunnen krijgen vanuit de overheid. Je moet ook de fiscale voordelen niet vergeten te benutten middels het toepassen van de Energie Investerings Aftrek.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Voorts kan er een tegemoetkoming in de kosten gedaan worden in het geval je de kantoorrenovatie aangrijpt om te investeren in zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels. Dit is aan te vragen vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Zonde om deze mogelijkheden te laten liggen als je een kantoorrenovatie wilt laten uitvoeren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *