Rollator IJmuiden

Veilig met je rollator IJmuiden ‘onveilig’ maken

Een rollator is zonder meer een geweldige uitvinding. Het zorgt er per slot van rekening voor dat senioren langer mobiel kunnen blijven en minder snel aan huis gekluisterd komen te zitten. Sta je op dit moment op het punt om zelf een rollator in IJmuiden aan te schaffen, dan geven we je op dat vlak graag een aantal tips, zodat je er veilig gebruik van kunt maken.

Een rollator binnen gebruiken

De meeste bezitters van een rollator in IJmuiden gebruiken deze zowel binnen als buiten. In het geval van binnengebruik is het sowieso van groot belang dat je woning daar wel geschikt voor is. En als dat nu nog niet het geval is, dat je kamers daar dan op aangepast worden. Zorg er in de eerste plaats voor dat er brede looproutes in je huis zijn, zodat je niet steeds met je rollator tegen meubels aanbotst. Werk snoeren en draden, die nu nog over de grond lopen, resoluut weg. Dat voorkomt mogelijk struikelen. Hetzelfde geldt voor losliggende kleedjes en matten. Hoge drempels kun je tenslotte aan het rollatorgebruik aanpassen door deze van zogenoemde drempelhulpen te voorzien.

Regelmatig onderhoud

Om op een zo veilig mogelijke manier van je rollator in IJmuiden gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat je deze regelmatig op eventuele mankementen laat controleren. De kans is per slot van rekening groot dat je je rollator elke dag gebruikt, zodat er na verloop van tijd hier en daar slijtage ontstaat. In een speciaalzaak voor medische hulpmiddelen kunnen ze je wat dat betreft gegarandeerd van dienst zijn. Door tijdig opdoemende slijtageschade aan te pakken wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld onderdelen van je rollator afbreken, waardoor er onveilige situaties voor je kunnen ontstaan.

Pas op voor te zware belasting

Overigens kun je er ook zelf een flink stuk aan bijdragen om te voorkomen dat je rollator in IJmuiden schade oploopt. Natuurlijk is het het hulpmiddel bij uitstek om er zelfstandig boodschappen mee te doen, maar pas op dat je je rollator niet te zwaar belast. Vervoer alleen je boodschappen in het meegeleverde mandje voorop je rollator en hang vooral geen zware tassen aan de handvatten. Die zijn daar namelijk niet op berekend. Daarnaast zou zo’n te zware lading ook tot gevolg kunnen hebben dat je rollator instabiel wordt, waardoor er een aanmerkelijk grotere kans ontstaat dat je er brokken mee gaat maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *