Computer reparatie Delft

Is je laptop of computer stuk? In veel gevallen kun je jouw computer laten repareren. Een nieuwe laptop of computer vormt namelijk een hoge kostenpost en wellicht is je oude model nog snel genoeg. Je kunt op verschillende plekken in Delft terecht voor een computer reparatie. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Heb je nog garantie?

Voordat je besluit om jouw computer of laptop te laten repareren is het verstandig om te controleren of er nog garantie op zit. Voor defecten binnen de garantietermijn kun je namelijk terecht bij de winkel waar jij je computer hebt gekocht. In dit geval wordt de computer of laptop kosteloos gerepareerd. Dit geld alleen voor defecten die je niet zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat je de laptop hebt laten vallen of een kop koffie over het toetsenbord hebt gegooid. Doorgaans zit er 12 of 24 maanden garantie op een nieuwe laptop of computer. In enkele gevallen kan de garantietermijn zelfs 36 maanden bedragen.

Computer reparateur uitzoeken

Indien je geen recht meer hebt op garantie en besloten hebt om jouw computer of laptop te laten repareren is het nog de vraag waar. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij de winkel waar je jouw laptop hebt gekocht of je kunt kiezen voor een gespecialiseerd reparatiebedrijf. Het valt aan te raden om een offerte op te vragen bij meerdere reparateurs. Maak voor de reparatie altijd een back-up van je gegevens. Doorgaans kan de reparateur dit ook doen, vaak tegen betaling. Controleer ook of er onderzoekskosten worden gerekend of dat deze bij reparatie worden kwijtgescholden. Daarnaast is het handig om te weten hoe lang de reparatie duurt en of je gratis een vervangende laptop meekrijgt. Afhankelijk van de reparateur krijg je garantie op de vervangen onderdelen en op de reparatie zelf.

ICT Waarborg-logo

Veel reparateurs voeren het ICT Waarborg-logo. Dit logo op zich vertelt niet zo veel, want deelnemende bedrijven mogen het logo voeren door een vast bedrag te betalen. Hier hoeft voor jou als consument geen extra zekerheid tegenover te staan ten opzichte van bedrijven die dit logo niet op hun website hebben staan. Ook zijn er bedrijven die naast het ICT Waarborg-logo gecertificeerd zijn als servicebedrijf. Er vinden echter geen kwaliteitscontroles plaats en het initiatief voor certificering ligt bij het deelnemende bedrijf. Dit logo zegt dus niet zo veel over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de reparateur.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *