Een auto onderhoud moet om de zoveel tijd om je auto optimaal te kunnen gebruiken. Een onderhoud hangt af van het aantal kilometers dat je rijdt, of je je auto dagelijks gebruikt en hoe oud je auto is. Een klein onderhoud is nodig na 15.000 km of één keer per jaar als je dagelijks vele kilometers rijdt. Een groot onderhoud dient niet zo dikwijls te gebeuren maar kan het beste gepland worden om de twee jaar ongeveer, ook afhankelijk van het gebruik van je auto.

Verschil klein en groot onderhoud

Een klein onderhoud:

Een klein onderhoud van je wagen mag om de 15.000 km of jaarlijks bij veelvuldig gebruik. Bij een klein onderhoud worden een aantal zaken gecontroleerd of ze nog functioneren naar behoren. Men controleert de batterij, olie en oliepeil, koelvloeistof en worden vooral de remmen nagekeken. Men checkt de remschijven en remblokken wat niet onbelangrijk is voor je wagen. De olie wordt ververst en gecheckt of het oliepeil nog goed staat. De oliefilter wordt vervangen want de filter dient regelmatig te worden vervangen om optimaal te functioneren. Men checkt ook het peil van de koelvloeistof.

Een groot onderhoud:

Een groot onderhoud van je wagen mag om de 30.000 km of ongeveer om de twee jaar. Bij een groot onderhoud moeten een aantal onderdelen worden vervangen zoals de luchtfilter, remolie en de bougies. Er dient ook een controle te gebeuren van de uitlaat. Tenslotte kijkt men de banden en schokdempers grondig na. Indien nodig, worden deze vervangen. Hier wordt ook nog een check gedaan van wat er gebeurt in een klein onderhoud.

Onderhoud genoteerd in onderhoudsboekje

Het onderhoud van de wagen wordt nauwgezet genoteerd in het onderhoudsboekje. In dit boekje vind je zowel het kleine en grote onderhoud van de wagen terug met datum en wat gecheckt is. Zo kan de garagist steeds volgen van wat er nog moet worden vervangen of gecontroleerd worden bij een volgend onderhoud.

Klein of groot auto onderhoud Maarssen

Voor zowel een klein als groot auto onderhoud Maarssen, eerst een afspraak maken wanneer je je wagen kan brengen om het onderhoud uit te voeren. Een klein onderhoud duurt een uurtje of twee. Voor een groot onderhoud is je wagen ongeveer een dag in de garage. Een groot onderhoud is duurder dan een klein onderhoud omwille van de delen die moeten worden vervangen en het aantal manuren die de controle uitvoeren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *