Behandeling handklachten Delft

Je handen en polsen bestaan uit vele kleine spieren, pezen, botten en zenuwen. Hierdoor kunnen er handklachten of polsklachten ontstaan waar je last van hebt tijdens de dagelijkse bezigheden. Een behandeling van handklachten in Delft is altijd gericht op jouw specifieke klachten. Door de complexiteit van het lichaamsdeel is het niet mogelijk om een standaard behandeling te geven. Ervaar jij klachten aan je hand of pols? Een behandeling tegen handklachten Delft kan je verder helpen.

Wat doet de handtherapeut?

Een handtherapeut houdt zich bezig met de behandeling van fysieke klachten aan je hand, pols en arm. Deze klachten houden namelijk vaak verband met elkaar. Ook voor een revalidatie traject na een operatie aan je hand, pols of arm kun je terecht bij een handtherapeut. Er zijn vele behandelingen mogelijk, afhankelijk van jouw persoonlijke klachten. Zo kan het zijn dat krachttraining genoeg is of je advies ontvangt over houding en beweging. Ook kan het nodig zijn om de hand te spalken of een gips aan te leggen. De handtherapeut voorziet je ook van advies over het gebruik van je handen bij hobby’s en je dagelijkse activiteiten, waardoor je soortgelijke klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Veelvoorkomende handklachten

Veelvoorkomende symptomen bij mensen met handklachten zijn pijn of tintelingen in de handen, bijvoorbeeld door een beknelling van de zenuwen in de pols. Chronische klachten ontstaan vaak door overbelasting tijdens het werk of door natuurlijke slijtage vanwege ouderdom. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op het functioneren in het dagelijks leven. Ook komt artrose aan de handen veel voor en lopen sommige mensen lang rond met een gebroken middenhandsbeentje. In alle gevallen zal de handtherapeut eerst een anamnese uitvoeren om te kijken wat de handklachten zijn om een goed beeld te krijgen van de aandoening. Heb je last van een acute aandoening aan de handen? Ook in dit geval kan de handtherapeut je verder helpen. Acute aandoeningen treden vaak op tijdens het sporten, bijvoorbeeld door overbelasting door een val of stoot. Welke klachten je ook ervaart, wacht niet te lang met de behandeling.

Behandeling handklachten na operatie

Na een operatie aan bijvoorbeeld de hand of arm is een behandeling van de handtherapeut van essentieel belang. Door de juiste behandeling kun je het beste resultaat bereiken. Doorgaans kunnen operaties aan de hand niet zonder nabehandeling. Je behandelend chirurg verwijst je in de meeste gevallen na de operatie dan ook door naar een handtherapeut om de revalidatie te ondersteunen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *