Allround DJ

Mensen die gaan trouwen huren steeds vaker een allround DJ in voor het feest. De traditionele live band verdwijnt daarmee in de vergetelheid. Op zich best logisch, want het boeken van een allround DJ biedt zeker ten opzichte van een live band nogal wat voordelen.

DJ kost je minder geld

Een van de grootste voordelen van het boeken van een allround DJ is de prijs. Boek je een band, dan weet je dat de bandleden allemaal iets willen verdienen en dus valt de vergoeding die je moet betalen per saldo hoger uit. Behalve de bandleden heb je vaak ook nog een technicus en ook die wil voor een bruiloft graag beloond worden. Met een allround DJ heb je meteen zo goed als alle verzoeknummers in huis. Natuurlijk kan de band ook verzoeknummers spelen, het repertoire is echter toch beperkt. Een band kan gewoon niet alles spelen, de allround dj kan wel alle denkbare nummers laten horen. Daardoor kan de allround DJ dus maatwerk bieden.

Voor oma en de jongste jeugd

Nog een voordeel; de allround DJ kan het iedereen naar de zin maken. Dus ook oma, door het draaien van een oud Nederlandstalig liedje maar ook de jongere gasten die de laatste hits uit de Top 40 willen horen. Ook belangrijk is dat de allround DJ zijn muziekkeuze steeds snel aan kan passen aan het publiek. De DJ weet al snel wat de gasten leuk vinden en kan een plaatje dat minder aanslaat snel wegdraaien voor een andere tophit. Bands daarentegen, spelen hun nummers helemaal uit. Tot het bittere eind zou je bijna zeggen.

Ruimte

Je wilt graag dat iedereen danst tijdens het feest. Kies je voor een band, dan moet je vaak de helft van de dansvloer al inleveren, een band moet immers genoeg ruimte hebben. Een allround DJ daarentegen, kan zijn goede werk in alle hoekjes van de zaal uitvoeren. Genoeg redenen dus om voor de allround DJ te kiezen. Het is wel verstandig om voor het feest een avond met de DJ te gaan zitten en aan te geven welke muziek wel en welke muziek niet past op het feest. Ambitieuze DJ’s willen er namelijk nog wel eens hun eigen showtje van maken en dat is uiteraard niet de bedoeling. In alle gevallen, om nog maar eens een voordeel te noemen, is de interactie tussen een allround DJ in vergelijking met een band vele malen groter.