Holistische massage is een natuurlijke behandelmethode die tot doel heeft het emotionele, fysieke en mentale welzijn van een persoon te verbeteren. Niet veel mensen kennen de enorme voordelen van dit type massage. Middels de holistische massage kan een breed aantal verschillende gezondheidsproblemen worden behandeld. Uiteraard is het niet zo dat massages de plaats innemen van een behandeling bij bijvoorbeeld een huisarts. Wel kunnen massages een uitstekende aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Het is mogelijk om bij een ruim aantal praktijken een holistische massage in Leiden te boeken.

De holistische benadering van pijnstilling

De unieke massagetechniek van een holistische massage stelt de masseur in staat om het lichaam op bepaalde gebieden te manipuleren. Dit helpt om eventuele pijn en spanningen te verlichten. Tegelijkertijd wordt het lichaam ook gestimuleerd om endorfines aan te maken, de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam. Deze stof zorgt ervoor dat je je (bijvoorbeeld na het sporten) zo prettig voelt.

Spierspanning of krampen in de spieren

Holistische masseurs hebben veel kennis van de verschillende spieren en spiergroepen in het lichaam. Hierdoor kunnen de spieren op een juiste manier gemasseerd worden en kan bijvoorbeeld verzuring van de spieren worden verminderd. Ook krampen, tremors en spierpijnen kunnen op een pijnvrije manier worden opgelost door een goede holistische masseur.

Hoe werkt een holistische massage?

De kneedbeweging van de masseur tijdens de massage bevordert de bloedstroom en zorgt voor een effectieve lymfedrainage. Hierdoor kan een bepaald gebied van het lichaam ontgiften en komen spieren weer los. Ook voor personen die bijvoorbeeld slecht of weinig kunnen bewegen heeft een holistische massage bij een masseur in Leiden absoluut waarde.

Stress en angstklachten verminderen

Holistische massage is een gezond middel om te ontsnappen aan de stress en angst van het dagelijkse leven. De persoonlijke aandacht voor het welzijn van het lichaam, een massage binnen een ontspannen en rustgevende ruimte en de kennis van de masseur geven je lichaam en je humeur een boost. Je emoties komen weer meer in balans, je stress is verdwenen, het is alsof er een last van je lichaam wordt opgeheven, zodat je verfrist verder kunt gaan met je dag.

Ontdek jouw ideale holistische massage

Ontdek jouw eigen ideale massage en maak kennis met een aantal verschillende holistische masseurs in of rondom Leiden. Bekijk waarbij jij je prettig en ontspannen voelt. Soms is een vrijblijvend intake gesprekje mogelijk om samen met de masseur te ontdekken waar jij baat bij hebt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *